Održana edukacija „Camino Banovina-kako povećati broj gostiju“

9 stu, 2022

Edukacija pod nazivom „Camino Banovina-kako povećati broj gostiju“ održana je 8. studenog 2022. u Ekološkom centru „Vrata Zrinske gore“ koji će i sam biti dio prvog Camina Banovina u svrhu smještaja hodočasnika te kao podrška ostvarenju cilja projekta, a u organizaciji Turističke zajednice grada Petrinje.

Camino Banovina je novi turistički proizvod, dio hrvatske i europske mreže Puteva sv. Jakova – Camino de Santiago. Iako je projekt tek na začetku, tijekom 2021. ostvareno je preko 8.000 noćenja gostiju koji su ciljano došli kako bi hodali prvim Camino dionicama (Krk, Imota).

Predavač na edukaciji bio je Vedran Pražen, tajnik Bratovštine Sv. Jakova. Hodočasnik i konzultant u digitalnom marketingu. Prošao je preko 3.500 km (zasad) na Camino rutama u Španjolskoj, Portugalu, Francuskoj i Hrvatskoj. Organizirao i vodio više hodočasničkih grupa za Camino de Santiago. Preko 20 godina iskustva ima u primjeni digitalnog marketinga u turizmu, autor je dvije knjige iz Internet marketinga, gost predavač na konferencijama, fakultetima i stručnim radionicama.

Edukaciji su prisustvovali iznajmljivači smještaja, ugostitelji, predstavnici turističkih zajednica s područja Sisačko-moslavačke županije, inicijatori projekta Camino Banovina te neki od nositelja OPG-a.

 

Skip to content