Posjetili su nas na terenskoj nastavi drugi i treći razred OŠ Glina

16 lip, 2023

U petak 16. lipnja 2023. godine bili smo domaćini učenicima jednog drugog i jednog trećeg razreda OŠ Glina koji su nam došli na jednodnevnu terensku nastavu sa svojim učiteljicama Janom Medved Kireta i Macom Pereković.

Posjetili smo selo Prnjavor Čuntićki kao mjesto u kojem je smješten naš Ekološki centar „Vrata Zrinske gore“, hodajući putem do kraja sela upoznali smo biljni i životinjski svijet našeg okruženja i našeg kraja, s vrha sela gledali i učili o čuntićkoj kuli i samostanu svetog Antuna Padovanskog, zatim hodali uz rijeku Petrinjčicu do njenog slapa upoznavši se s bogatstvom života koji ta naizgled mala rijeka krije, razgledali bogatu zbirku okamina i prepariranih životinja izloženih unutar Centra te u svemu tome kud smo prošli naravno da smo jako puno naučili i puno toga novog saznali!

Nakon hodanja u prirodi smo i ogladnili, pa smo naložili logorsku vatru i ispekli kobasice za ručak. Nakon ručka i do polaska autobusa, bilo je vrijeme za igru u hladovini borova ispred našeg Centra.

Skip to content