Održana radionica „Transformacijska rješenja za turizam novog doba“

4 tra, 2022

U Ekološkom centru Vrata Zrinske gore, u ponedjeljak 4. travnja 2022. održana je radionica na temu “Gostoprimstvo i mobilnost – transformacijska rješenja za turizam novog doba” koja je bila namijenjena sudionicima turističkog razvoja s područja grada Petrinje i okolice. Radionicu je vodila dr. sc. Romana Lekić, znanstvena suradnica i profesorica, savjetnica dekana Visoke škole za komunikacijski menadžment “Edward Bernays”. Dr.  sc. Romana Lekić znanstvena je suradnica i profesorica visoke škole u trajnom zvanju, zaposlena je na Edward Bernays visokoj školi za komunikacijski menadžment u Zagrebu kao savjetnica dekana. Dugi niz godina radila je kao predstojnica Katedre turizma i prodekanica za razvoj i poslovne odnose na Veleučilištu Vern u Zagrebu. Stekla je doktorat u području kulturne antropologije na temu “Hrvatska tradicijska baština i kulturni turizam – mogućnosti uključivanja nematerijalne baštine preko reprezentativnih uzoraka“.

Transformacijski turizam ili transturizam je vrsta turizma koja nudi priliku za osobni rast i iskustva koja potiču promjene naših shvaćanja i poimanja života i svijeta.

Edukacija je bila namijenjena privatnim iznajmljivačima (apartmani, sobe, kuće za odmor, vile…), vlasnicima i menadžerima manjih hotela, hostela i ostalih vrsta smještaja, turističkim agencijama, mikro, malim i srednjim poduzetnicima koji vode prodaju smještajnih kapaciteta (hoteli, hosteli, privatni smještaj …) te onima koji razmišljaju o početku poslovanja.

Skip to content