Održan Okrugli stol “Izvan učionice – primjeri dobre prakse”

Izvan učionice – primjeri dobre prakse

23 lis, 2021

Pod pokroviteljstvom gradonačelnice Grada Petrinje Magdalene Komes u Ekološkom centru „Vrata Zrinske gore“ održan je 23. listopada 2021. godine zanimljiv i uspješan Okrugli stol pod imenom „Izvan učionice – primjeri dobre prakse“.

Ovaj stručni skup okupio je 50-ak pedagoških i drugih djelatnika i znanstvenika, od dječjih vrtića do fakulteta središnje Hrvatske. Bio je to susret višegodišnjih promicatelja pedagoške i ekologijske misli i praktičnog rada s djecom i mladima bivšeg Dječjeg centra „Petrinjčice“ a danas suvremenog Ekološkog centra „Vrata Zrinske gore“ u Prnjavoru Čuntićkom.

„Listajući“ svjedočanstva o 25.000 djece, mladih i drugih uzrasta koji su učili o prirodi iz prirode ovog dijela Banovine sudionici su oduševljeno govorili o novom centru i mogućnostima što ih pruža nastavak uspješne prakse, te najavili svoje nove dolaske.

Upečatljive su poruke što su skupu iznijeli zamjenik gradonačelnice prof. dr. sc. Ivan Prskalo o viziji Petrinje kao grada obrazovanja i kulture, te prof. dr. sc. Mladen Kučinić, redoviti profesor na PMF-u o mogućnostima čvrste i obostrane suradnje s Prirodoslovno-matematičkim fakultetom, kao jednom od praktikuma njegovih studenata, posebice prirodoslovnih i ekologijskih usmjerenja.

(Udarni trio našeg prirodoslovlja: doc. dr. sc. Vlatka Mičić Stanković (Hrvatski prirodoslovni muzej), doc. dr. sc. Marina Vilenica (Učiteljski fakultet) i prof. dr. sc. Mladen Kučinić (Prirodoslovno-matematički fakultet): pouzdani višegodišnji suradnici i prijatelji DIC-a i Ekološkog centra).
Izvor: prof. Berislav Ličina; foto: Laura Bučar

 

Skip to content